President. Dr. Josep Ma Carbonell i Abelló. Degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

 

 

Directora. Dra. Míriam Díez Bosch (Girona, 1973) 

Periodista i teòloga. Professora i Vicedegana de Recerca, Postgrau i Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, a l’Universitat Ramon Llull de Barcelona. Directora de Global Engagement a Aleteia.org. Vicepresidenta de la fundació Catalunya Religió. Membre de la International Society for Media, Religion and Culture; del comitè directiu de l’Institut

d’Estudis sobre Migracions, de la Universitat Pontificia Comillas de Madrid; del comitè executiu de la Red Española Fundación Anna Lindh; i de la junta assessora ARC del Centre d’Antropologia de la Religió i el Canvi Cultural, de la Universitat Sacro Cuore de Milà — entre molts d’altres.

Parla 7 llengües: català, castellà, anglès, francès, italià, grec modern i té coneixements d’alemany i pot llegir portuguès.

Els seus escriptors preferits són Flannery O’Connor, Carson McCullers, Emily Dickinson i admira el treball d’Edith Stein; en clau femenina. Li agrada llegir per viure més vides.

 

 

Membres.

 

 

Dr. Josep Lluís Micó Sanz (La Font de la Figuera, 1974)

Catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull i vicedegà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, on, anteriorment, ha estat director del Grau en Periodisme i del Màster Universitari en Periodisme Avançat i Reporterisme Blanquerna-Grupo Godó, entre altres titulacions. Ha liderat projectes de recerca nacionals i internacionals i ha participat en iniciatives d’innovació amb gegants tecnológics com Google o Facebook. A les aules, ensenya i practica amb els alumnes els mateixos gèneres i formats que, després, aplica en mitjans o grups com ‘La Vanguardia’, Prensa Ibérica o RTVE: nou nou periodisme, visualització de dades massives, branded journalism… Ha guanyat diversos premis d’articulisme i assaig i ha aparegut en nombroses llistes d’influencers digitals en les categories de música electrònica i quarta revolució industrial.

 

 

Alba Sabaté Gauxachs. Periodista. Màster Universitari en Periodisme Avançat.

 

 

Lydia Dionís Giordano. Becària de l’Observatori Blanquerna i Estudiant de Relacions Internacionals.

 

 

Verónica Israel Turim. Doctoranda.

 

 

Sílvia Pascual Fontanilles (Valls, 2000)

Estudiant de Global Communication Management a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i Becària de l’Observatori Blanquerna. Col·laboradora de la secció Claraboia de Pregària.cat. Ha sigut voluntària a la Fundació Deepti Foundation a Nova Delhi i a la Comunitat Sant Egidio a Barcelona. Parla català, castellà, anglès, francès, alemany i està estudiant rus i xinès. 

Li agrada molt fer esport, sobretot córrer i jugar a bàsquet, viatjar i aprendre idiomes. És castellera de la Colla Joves dels Xiquets de Valls i molt curiosa en temes culturals. No podria viure sense el cafè ni la canyella!

 

 

Adriana Chiva Polvillo (Mataró, 2000)

Estudiant de Global Communication Management a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i Becària de l’Observatori Blanquerna. Ha sigut voluntària amb la Fundació Educació Solidària en el programa de camp de treball a Senegal i amb la Creu Roja en l’ajuda durant el confinament a la seva ciutat natal. Va sovint sobre rodes, ja que des dels 5 anys juga a hoquei patins.

Parla català, castellà, anglès, una mica d’alemany i està estudiant xinès. Li agradaria ampliar aquesta llista de llengües i poder conèixer els seus països, cultures i gent.

 

 

Xavier Memba (Bata, Guinea Equatorial, 1971)

Amb estudis en teologia, ciències religioses i humanitats, ha sigut pastor protestant en els darrers vint anys a Tarragona, Vilafranca del Penedès i Barcelona. Fa recerca en l’àmbit de la comunicació, alhora que tracta d’articular un discurs teològic intel·ligible en el marc postsecular d’una ciutat global com Barcelona. Temes d’especial interès: evangeli, postcristianisme, ciutat, diàleg entre fe i

cultura, comunicació intercultural i narratologia. De tant en tant es “complica” la vida organitzant esdeveniments o engegant petits projectes de caràcter cultural.

 

 

Han compartit el camí de l’Obs.

 

 

Dr. Jordi Sànchez-Torrents. Director adjunt (2012-2019).

 

 

Maria d’Oultremont. Graduada en Periodisme.

 

 

Maria Vives Requena. Graduada en Relacions Internacionals.

 

 

Paula Cid Moya. Graduada en Relacions Internacionals.

 

 

Meritxell Cabanas.Periodista i estudiant d’Educació Primària.